Jumppakoulu 3-8v

3-8 v jumppakouluryhmät ja perheliikunta 2017-2018

Jumppakoulujen ohjaajat ovat käyneet Voimisteluliiton jumppakoulu-koulutuksen.
Ohjaajaksi pääsee innostunut, yleensä itse voimistellut nuori tai aikuinen. Koulutamme ohjaajat ja he sitoutuvat ainakin vuoden vetämään jumppaa.

Jumppien tarkoitus on tukea lapsen monipuolista kehittymistä niin liikunnan, tunne-elämän, kuin sosiaalisuudenkin alueella. Monipuolisuus ja vaihtelu ovat turvallisimmat ja varmimmat keinot kasvattaa lapsi nauttimaan liikunnasta. Meillä on erilaisia saleja ja niiden varustetaso on vaihteleva.  Emme useinkaan saa esim. patjoja käyttöömme, puhumattakaan trampoliineista! Usein saleissa on puolapuut, renkaat, köydet ja penkkejä.

Seurallamme on välinevarasto, missä säilytämme jumpissa käytettäviä välineitä esim. palloja, hernepusseja, naruja, vanteita, leikkivarjoa ja esiintymisasuja. Reippaat ohjaajat saavat käydä noutamassa näitä välineitä niin usein, kuin haluavat.

Jumppatunnit ovat tietenkin ohjaajiensa näköisiä ja mitään ehdotonta kaavaa ei ole. Ohjaajat pyrkivät ottamaan lasten ikätason huomioon suunnitellessaan jumppatunteja. Jumppatunnin rakenne tulee olla selkeä, jotta lapsi tietää mitä tulee tapahtumaan ja ohjaajan on helpompi pitää ryhmä hallinnassa.

Selkeä rakenne sisältää: alkutoimet, energian purun, kehontuntemus, perusliikkeet, suhde pariin/ryhmään, rentoutuminen ja lopputoimet. Jumppatunteihin saa vaihtelua musiikilla, luovilla leikeillä ja erilaisilla välineillä. Liikkeiden toistot ja kertaaminen ovat tärkeitä, kun suunnitellaan jumppatunteja.

Jokainen lapsi kehittyy omaan tahtiinsa ja se meidän aikuisten, ohjaajien ja vanhempien tulee muistaa ja kunnioittaa. Perustaitoja ja –motoriikkaa harjoitellaan erilaisissa olosuhteissa ja tilanteissa. Pyllähdetään ja kupsahdetaan, mutta päällimmäiseksi jäävät kuitenkin muistot hauskoista yhdessä koetuista hetkistä.

Jumppakouluryhmissä tavataan!

Jaana Lappalainen

Lisätietoja ryhmistä: Jaana Lappalainen p. 050-3723 373

Jumppien ajat 2017-2018, alkaen ma 4.9.17

Ryhmä Ohjaaja Paikka Aika
Jumppakoulu 4-5v Sari Antila ja Sofiia Kerminen Ruonalan koulu to 17:30-18:15
Jumppakoulu 6-8v Sari Antila ja Sofiia Kerminen Ruonalan koulu to 18:20-19:15
Perheliikunta 6kk-2 v (aikuinen-lapsi). Peruttu, ei osallistujia. Minna Kyyrö Ruonalan koulu ke 17:30-18:15
Perheliikunta 2-5 v (aikuinen-lapsi) Minna Kyyrö Ruonalan koulu ke 18:20-19:05
Joukkuevoimistelu Luminda-joukkue. 10 vapaata paikkaa avautuu 2008-2010 syntyneille tytöille. Riikka Huomo, Aino Koskivirta, Johanna Turppo Ruonala, Mussalon liikuntahalli, Savotta. Paikat ja ajat tarkennetaan. HUOM! ilmoittautuminen avautuu pe 11.8.17 klo 16:00 Luminda on 2010-2008 syntyneiden tyttöjen joukkuevoimistelu joukkue, joka on voimistellut yhdessä yhden-kahden vuoden ajan. Luminda joukkue on jaettu kahteen eri joukkueeseen Luminda S ja Luminha H ja harjoittelevat 2-3krt viikossa joukkuevoimistelun lajitaitoja sisältäen mm. perusvoimistelua, liikkuvuutta/venyttelyä, tasapainoja, hyppyjä, vartaloliikkeitä, jalkatekniikkaa, akrobatiaa ja narutekniikkaa ikä- ja taitotason mukaisesti. Luminda tekee joka kausi voimisteluohjelman ja osallistuu voimisteluliiton järjestämiin esikilpailuihin, Stara tapahtumiin noin yhden kerran kaudessa sekä seuran kevät- ja joulujuhliin. Lumindaan avautuu 10 paikkaa 2010, 2009 ja 2008 syntyneille tytöille. Joukkue on aloittanut harjoittelun nyt elokuussa. Lisätietoja Lumindasta antaa Riikka Huomo puh. 050 4694225