Tanssillinen voimistelu

Tanssillinen voimistelu on tanssin ja voimistelun yhdistävä, suomalaiseen naisvoimisteluun pohjautuva laji.  Voimisteluliiton mukaan lajin sielu ja sydän ovat keskustalähtöisyydessä ja liikkeen virtaavuudessa, joihin yhdistyvät liikunnan lisäksi rytmisyys, luovuus, esteettisyys ja ilmaisullisuus Vartalotekniikan rinnalla harjoitetaan jalkatekniikkaa ja hyppyjä sekä erilaisia fyysisiä ominaisuuksia, kuten liikkuvuutta ja voimaa. Myös ilmaisuun kiinnitetään erityistä huomiota. Lue lisää tanssillisesta voimistelusta Voimisteluliiton sivuilta

Fione

Fione on tanssillisen voimistelun ja tanssin joukkue, joka kilpailee sekä Voimisteluliiton että tanssiyhdistysten järjestämissä kilpailuissa. Joukkue harjoittelee vähintään 3 kertaa viikossa, joista yksi harjoitus on naprapaatti Mari Vilkkaan pitämä fysiikkavalmennus. Lisäksi joukkue käy balettitunneilla.

Joukkueen valmentajana toimii Tia Räihä, apunaan Mari Vilkas. Fionen koreografioista vastaa tanssin kokenut ammattilainen Marttaleena Nikkari ja lihaskunto- ja preventio-ohjelmasta OMT-fysioterapeutti Juha Hiltunen.

SYKSY 2022

Syyskaudella 2022 Fionessa tanssi ja voimisteli yhdeksän tyttöä: Ellen, Inka, Iris, Nelli, Sanni, Sara, Tiia, Tilda ja Vaula. Syksyllä tytöt kilpailevat Voimisteluliiton sekä tanssiyhdistysten järjestämissä kilpailuissa.

KEVÄT 2022
Kevätkaudella 2022 Fionessa tanssi ja voimisteli kahdeksan tyttöä: Alexandra, Iris, Miisa, Nika, Sara, Sofia, Tanni, Tilda ja Vaula. Keväällä ja kesällä tytöt kilpailevat Voimisteluliiton sekä tanssiyhdistysten järjestämissä kilpailuissa.
@lassycreative
SYKSY 2021

Syyskaudella 2021 joukkueessa tanssi ja voimisteli kuusi tyttöä: Maria, Miisa, Nika, Sara, Tanni ja Vaula. Syksyllä tytöt kilpailivat ohjelmalla ”Vapautunut”. Ohjelman koreografioi tanssija-koreografi Marttaleena Nikkari.

Tytöt kilpailivat kauden aikana Voimisteluliiton tanssin, tanssillisen voimistelun kisoissa sekä tanssin kilpailuissa menestyksekkäästi. Kausi huipentui Voimisteluliiton Lumon kansalliseen finaaliin, jossa tytöt saavuttivat hopeaa sekä saivat kunniamaininnan tanssin ilon välittymisestä katsojille.

Joukkue kiittää yhteistyökumppaneitaan Ompelimo Iitun Tilkkua upeista puvuista ja Floy Oy:tä joukkueen sponsoroinnista.

KEVÄT 2021

Kevätkaudella 2021 joukkueessa tanssi ja voimisteli kymmenen taitavaa tyttöä: Aada, Iida-Lotta, Iina, Lara, Maria, Mette, Miisa, Taika, Tanni ja Vera. Keväällä 2021 ohjelmamme oli nykytanssia muistuttava herkkä kokonaisuus, joka kulki nimellä Hold Me.

Ohjelmamme ”Hold Me” kuvittaa kamppailua mielenterveysongelmien kanssa. Tanssin sanattomin, mutta paljonpuhuvin elein, kysymme, kuinka kannatella kärsivää silloin, kun sekuntikin muuttuu ikuisuudeksi?

Keväällä 2021 Fione kilpaili voimistelun ja tanssin kilpailuissa sijoittuen pronssille (tanssillinen voimistelu) sekä neljänneksi ja kuudenneksi (tanssin Lumo).

ryhmä voimistelijoita muodostelmassa Lannginkosken rannallaJoukkue kilpaili teknisesti vaativalla tanssillisella ohjelmalla kahden eri lajin kilpailuissa. Joukkue on kehittynyt teknisesti – ohjelmassa näkyy laadukasta vartalon käyttöä ja liikekielen dynamiikan vaihtelut ovat luontevampia. Ohjelma on yhtenäistynyt koreografian sekä suorituksen näkökulmasta ja siinä korostuu joukkueen toimiva dynamiikka. Joukkueen liikekieli on harjaantuneet virtaavuuden, sulavuuden sekä hengityksen näkökulmasta ja joukkue pystyy tulkitsemaan musiikkia onnistuneesti ilmaisullinen läsnäolon edesauttamana.

Joukkueesta otettiin joukkuekuvat keväällä 2021. Kuvat otettiin Langinkosken Keisarillisen Kalastusmajan henkeäsalpaavan upeissa maisemissa ja kauniit kuvat taltioi lahjakas valokuvaaja Viivi Lassy. Lisäksi kuvia otettiin myös meidän kotisalilla Kanveesilla.

Joukkueen koreografiasta vastasi tanssija-koreografi Marttaleena Nikkari ja pukujen toteutuksesta sekä suunnittelusta Ompelimo Iitun Tilkku. Joukkue kiittää kauden yhteistyökumppaneitaan.

SYKSY 2020

Syksyllä 2020 joukkue siirtyi Kotkan Naisvoimistelijoihin, jolla on pitkät perinteet tanssillisesta voimistelusta.

Joukkueseen kuuluivat Annika, Ella, Hertta, Iida-Lotta, Kira, Lara, Maria, Mette, Nika, Taika, Tanni ja Vera. Vuonna 2020 koreografiamme oli nykytanssia muistuttava kokonaisuus, jossa oli vaikutteita voimistelusta. Fione kilpaili tällöin Voimisteluliiton järjestämissä tanssillisen voimistelun ja tanssin kilpailuissa sijoittuen hopealle (tanssi) ja kuudenneksi (tanssillinen voimistelu) ohjelmallaan Viimeinen Taisto. Koreografiasta vastasi  Marttaleena Nikkari ja puvuista Iitun Tilkku.

Loppukaudesta joukkue vietti joukkuepäivää. Joukkuepäivänä tytöt pääsivät pelaamaan porukalla Paintballia Kotkassa.

VUOSI 2019

Syyskaudella 2019 joukkue kuului Kotkan Kiriin. Tällöin joukkueessa kilpaili Annika, Ella, Hertta, Iida-Lotta, Inka, Kira, Lara, Maria, Nika, Taika, Tanni ja Vera. Tytöt olivat treenanneet tähän asti harrastelijoina, mutta tyttöjen toiveesta joukkue osallistui kilpailuihin ensimmäisen kerran marraskuussa 2019, ohjelmallaan Kiusattu. Joukkueen tytöillä oli lajitaustaa monista erilaisista urheilulajeista kuten joukkuevoimistelu, yleisurheilu, luistelu, tanssi ja pallolajit.

Fione kilpaili tällöin Voimisteluliiton järjestämissä tanssin kilpailuissa. Joukkue osallistui ensimmäisiin tanssikilpailuihin syksyllä 2019 saavuttaen molemmista kisoista kotiin tuomisiksi mitalit – pronssia ja kultaa.

HAE MUKAAN!

Kiinnostaako treenaaminen tai kilpaileminen Fionessa? Etsimme joukkueeseen uusia jäseniä kilpailemaan, joiden sisällä palaa liekki tanssille ja tanssilliselle voimistelulle. Fionen tytöt kilpailevat tällä hetkellä 13-15-vuotiaiden sarjassa. Kilpailusarja määräytyy joukkueen keski-iän mukaan. Kysy lisää tai sovi kokeilutreenistä valmentajaltamme Tialta (tia.raiha@gmail.com, 0443550105)!

Laita tilimme seurantaan myös Instagramissa fione_knv !