Fione

Fione

Fione on tanssillisen voimistelun ja tanssin joukkue, joka kilpailee sekä Voimisteluliiton että tanssiyhdistysten järjestämissä kilpailuissa. Joukkue harjoittelee 3 kertaa viikossa, joista yksi harjoitus on naprapaattiopiskelija Mari Vilkkaan pitämä fysiikkavalmennus. Lisäksi joukkue käy balettitunneilla.

Joukkueen valmentajana toimii Tia Räihä, apunaan Mari Vilkas. Fionen koreografioista vastaa tanssin kokenut ammattilainen Marttaleena Nikkari ja lihaskunto- ja preventio-ohjelmasta OMT-fysioterapeutti Juha Hiltunen.

VUOSI 2021

Kevätkaudella 2021 joukkueessa tanssi ja voimisteli kymmenen taitavaa tyttöä: Aada, Iida-Lotta, Iina, Lara, Maria, Mette, Miisa, Taika, Tanni ja Vera. Keväällä 2021 ohjelmamme oli nykytanssia muistuttava herkkä kokonaisuus, joka kulki nimellä Hold Me.

Ohjelmamme ”Hold Me” kuvittaa kamppailua mielenterveysongelmien kanssa. Tanssin sanattomin, mutta paljonpuhuvin elein, kysymme, kuinka kannatella kärsivää silloin, kun sekuntikin muuttuu ikuisuudeksi?

Keväällä 2021 Fione kilpaili voimistelun ja tanssin kilpailuissa sijoittuen pronssille (tanssillinen voimistelu) sekä neljänneksi ja kuudenneksi (tanssi).

Keväällä 2021 joukkue kilpaili teknisesti vaativalla tanssillisella ohjelmalla kahden eri lajin kilpailuissa. Joukkue on kehittynyt teknisesti – ohjelmassa näkyy laadukasta vartalon käyttöä ja liikekielen dynamiikan vaihtelut ovat luontevampia. Ohjelma on yhtenäistynyt koreografian sekä suorituksen näkökulmasta ja siinä korostuu joukkueen toimiva dynamiikka. Joukkueen liikekieli on harjaantuneet virtaavuuden, sulavuuden sekä hengityksen näkökulmasta ja joukkue pystyy tulkitsemaan musiikkia onnistuneesti ilmaisullinen läsnäolon edesauttamana.

Joukkueesta otettiin joukkuekuvat keväällä 2021. Kuvat otettiin Langinkosken Keisarillisen Kalastusmajan henkeäsalpaavan upeissa maisemissa ja kauniit kuvat taltioi ihana ja lahjakas valokuvaaja Viivi Lassy. Lisäksi kuvia otettiin myös meidän kotisalilla Kanveesilla.

VUOSI 2020

Syksyllä 2020 joukkue siirtyi Kotkan Naisvoimistelijoihin, jolla on pitkät perinteet tanssillisesta voimistelusta. Joukkueseen kuuluivat Annika, Ella, Hertta, Iida-Lotta, Kira, Lara, Maria, Mette, Nika, Taika, Tanni ja Vera. Vuonna 2020 koreografiamme oli nykytanssia muistuttava kokonaisuus, jossa oli vaikutteita voimistelusta. Fione kilpaili tällöin Voimisteluliiton järjestämissä tanssillisen voimistelun ja tanssin kilpailuissa sijoittuen hopealle (tanssi) ja kuudenneksi (tanssillinen voimistelu) ohjelmallaan Viimeinen Taisto.

VUOSI 2019

Syyskaudella 2019 joukkue kuului Kotkan Kiriin. Tällöin joukkueessa kilpaili Annika, Ella, Hertta, Iida-Lotta, Inka, Kira, Lara, Maria, Nika, Taika,
Tanni ja Vera. Tytöt olivat treenanneet tähän asti harrastelijoina, mutta tyttöjen toiveesta joukkue osallistui kilpailuihin ensimmäisen kerran marraskuussa 2019, ohjelmallaan Kiusattu. Joukkueen tytöillä oli lajitaustaa monista erilaisista urheilulajeista kuten joukkuevoimistelu, yleisurheilu, luistelu, tanssi ja pallolajit.

Fione kilpaili tällöin Voimisteluliiton järjestämissä tanssin kilpailuissa. Joukkue osallistui ensimmäisiin tanssikilpailuihin syksyllä 2019 saavuttaen molemmista kisoista kotiin tuomisiksi mitalit – pronssia ja kultaa.

HAE MUKAAN

Kiinnostaako treenaaminen tai kilpaileminen Fionessa? Etsimme joukkueeseen uusia jäseniä, joiden sisällä palaa liekki tanssille ja tanssilliselle voimistelulle. Kysy lisää tai sovi kokeilutreenistä valmentajaltamme Tialta (tia.raiha@gmail.com, 0443550105)!