Jumpparyhmät 1-6v

Jumpparyhmät 1-6v

Jumppakoulujen ohjaajat ovat käyneet Voimisteluliiton jumppakoulu-koulutuksen.
Ohjaajaksi pääsee innostunut, yleensä itse voimistellut nuori tai aikuinen. Koulutamme ohjaajat ja he sitoutuvat ainakin vuoden vetämään jumppaa.

Jumppien tarkoitus on tukea lapsen monipuolista kehittymistä niin liikunnan, tunne-elämän, kuin sosiaalisuudenkin alueella. Monipuolisuus ja vaihtelu ovat turvallisimmat ja varmimmat keinot kasvattaa lapsi nauttimaan liikunnasta. Meillä on erilaisia saleja ja niiden varustetaso on vaihteleva.  Emme useinkaan saa esim. patjoja käyttöömme, puhumattakaan trampoliineista! Usein saleissa on puolapuut, renkaat, köydet ja penkkejä.

Seurallamme on välinevarasto, missä säilytämme jumpissa käytettäviä välineitä esim. palloja, hernepusseja, naruja, vanteita, leikkivarjoa ja esiintymisasuja. Reippaat ohjaajat saavat käydä noutamassa näitä välineitä niin usein, kuin haluavat.

Jumppatunnit ovat tietenkin ohjaajiensa näköisiä ja mitään ehdotonta kaavaa ei ole. Ohjaajat pyrkivät ottamaan lasten ikätason huomioon suunnitellessaan jumppatunteja. Jumppatunnin rakenne tulee olla selkeä, jotta lapsi tietää mitä tulee tapahtumaan ja ohjaajan on helpompi pitää ryhmä hallinnassa.

Selkeä rakenne sisältää: alkutoimet, energian purun, kehontuntemus, perusliikkeet, suhde pariin/ryhmään, rentoutuminen ja lopputoimet. Jumppatunteihin saa vaihtelua musiikilla, luovilla leikeillä ja erilaisilla välineillä. Liikkeiden toistot ja kertaaminen ovat tärkeitä, kun suunnitellaan jumppatunteja.

Jokainen lapsi kehittyy omaan tahtiinsa ja se meidän aikuisten, ohjaajien ja vanhempien tulee muistaa ja kunnioittaa. Perustaitoja ja –motoriikkaa harjoitellaan erilaisissa olosuhteissa ja tilanteissa. Pyllähdetään ja kupsahdetaan, mutta päällimmäiseksi jäävät kuitenkin muistot hauskoista yhdessä koetuista hetkistä.

Jumppakouluryhmissä tavataan!

Lisätietoja ryhmistä: Sari Antila p. 050 511 8215

Jumppien ajat 2022-2023

Perhejumppa alkaa ti 6.9. ja Jumppakoulu to 1.9.

Ryhmä Ohjaajat Paikka Aika
Perhejumppa 1-3v Riikka Huomo Hovinsaaren koulu ti 17:15 - 18:00
Jumppakoulu 4-6v Lene-Maria Markus Ruonalan koulu to 17:30 - 18:20